Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winstexplosie voor Moderna

Winstexplosie voor Moderna
24 feb 2022 om 13:44

De resultaten van Moderna zijn in het vierde kwartaal fors gestegen dankzij de inkomsten uit het coronavaccin. Dit bleek donderdag voorbeurs na publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmabedrijf.

“Spikevax, het coronavaccin van Moderna, is nu goedgekeurd in meer dan 70 landen wereldwijd en beschermt honderden miljoen mensen, terwijl meerdere onafhankelijke onderzoeken de effectiviteit ervan hebben bevestigd”, zei CEO Stéphane Bancel in een toelichting.

In 2021 leverde Moderna 807 miljoen doses af, waarbij circa 25 procent van die vaccins bestemd was voor arme landen. “We zullen in 2022 blijven opschalen om een einde te maken aan de coronaviruspandemie”, voegde de topman toe.

Moderna meldde in 2022 orders voor het vaccin te hebben ontvangen ter waarde van circa 19 miljard dollar, met aanvullende opties voor nog eens ongeveer 3 miljard dollar. Moderna zei verder al veel gesprekken te voeren met regeringen voor de herfst van 2022 en 2023.

Moderna boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 4,9 miljard dollar, ofwel 11,29 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 272 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg dan ook van 571 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020 naar 7,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De verkoop van 297 miljoen doses van het coronavaccin droeg 6,9 miljard dollar bij aan de omzet.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 9,96 dollar per aandeel op een omzet van 6,8 miljard dollar.

In het hele boekjaar 2021 boekte Moderna een nettowinst van 12, 2 miljard dollar, ofwel 28,29 dollar per aandeel, op een omzet van 18,5 miljard dollar.

Het aandeel Moderna noteerde donderdag voorbeurs in de elektronische handel 3,6 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers JDE Peet’s

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.