Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: Russische roebel fors omlaag na Russische inval Oekraine

Valuta: Russische roebel fors omlaag na Russische inval Oekraine
24 feb 2022 om 11:34

De Russische roebel noteerde donderdag flink lager na de militaire inval van Rusland in Oekraïne.

“Voor zover wij kunnen waarnemen is er geen sprake van paniek, maar er is wel veel beweging”, aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. “Naast de roebel lopen ook valuta van landen als Polen en Hongarije stevig terug”, aldus Croonen.

Ook de euro moest een stap terug doen, nu de dollar zijn waarde als veilige haven nog maar eens bewees.

Croonen gaf donderdag verder aan dat verdere ontwikkelingen in en rondom Oekraïne voorlopig even domineren. “We vinden wel dat de markt tot nu redelijk gedisciplineerd reageert op de militaire operaties van Rusland”, aldus de handelaar donderdag.

Voor vanmiddag ziet de macro-economische agenda van de Verenigde Staten er een stuk robuuster uit dan de afgelopen handelsdag het geval was. Het programma begint met de tweede raming voor de economische groei over het vierde kwartaal, de activiteitenindex van de Fed van Chicago en de wekelijkse steunaanvragen, die worden ingeschat op 235.000, gevolgd door de verkopen van nieuwe woningen over januari en de de wekelijkse olievoorraden.

De voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin houdt vandaag twee toespraken, terwijl de Britse minister van financiën Rishi Sunak een lezing houdt.
 
De euro noteerde donderdag op 94,91 roebel, een stijging van 3,1 procent en op 365,15 Hongaarse forint, een stijging met 1 procent. Verder noteerde de euro op 4,63 Poolse zloty, een stijging met 0,9 procent. De euro noteerde donderdag 0,7 procent lager op 1,1197 dollar.

De Europese munt noteerde bovendien 0,1 procent lager op 0,8337 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,8 procent en noteerde op 1,3438 dollar. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.