Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: euro en dollar in evenwicht

Valuta: euro en dollar in evenwicht
17 feb 2022 om 11:11

De euro noteerde donderdag stabiel in een markt die zich vooralsnog weinig aantrekt van de spanningen rondom Oekraïne.

“Daar is de situatie na maandag er niet zonniger op geworden”, aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. “Er is gerept over beschietingen van Oekraïense zijde, die ontkend zijn, gewezen op juist meer aanwezige Russische troepen aan de grens in plaats van de door Moskou aangekondigde vermindering, maar op de valutamarkten is daarvan weinig te merken”, aldus Croonen.

Croonen schat in dat het donderdag een rustige handelsdag kan blijven met een paar Amerikaanse macro-economische cijfers en enkele monetaire sprekers op de agenda.  

In de Verenigde Staten staan drie cijfers op de rol en dat zijn de wekelijkse steunaanvragen, de woningbouwcijfers over januari en de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van 218.000 aanvragen tegen 223.000 een week eerder.

Spekers van formaat zijn vandaag bestuurder van de Europese Centrale Bank Philip Lane, voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland Loretta Mester, haar collega van St. Louis James Bullard en van New York John Williams. Bullard was eerder deze week ook al aan het woord en stelde toen dat de Fed voor een rentebesluit dit jaar niet per se een vergadermoment nodig heeft.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,1361 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8352 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,3602 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.