Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder winst Allianz

Minder winst Allianz
17 feb 2022 om 20:13

Allianz heeft in 2021 een lagere nettowinst behaald, terwijl de Duitse verzekeraar in het vierde kwartaal zelfs in de rode cijfers dook. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van het bedrijf.

Het resultaat werd beïnvloed door een voorziening van 3,7 miljard euro die Allianz neemt in afwachting van een schikking met Amerikaanse justitie betreffende een onderzoek naar de Structured Alpha Funds van Allianz Global Investors.

De beleggingsproducten zijn in rechtszaken tegen Allianz in verband gebracht met verliezen voor beleggers tijdens de koersdalingen op de financiële markten door de coronacrisis. Institutionele beleggers en individuele beleggers claimen dat zij miljarden dollars hebben verloren.  

Door de voorziening draaide Allianz in het vierde kwartaal een verlies van 292 miljoen euro. Zonder dit eenmalige item was sprake van een ruim 38 procent hogere nettowinst van 2,5 miljard euro. Over heel 2021 kwam de winst zo’n 3 procent lager uit op 6,6 miljard euro.

De opbrengsten van Allianz stegen in het vierde kwartaal met bijna 8 procent naar 38,4 miljard euro en over heel 2021 met circa 6 procent naar 148,5 miljard euro.

Outlook

Voor 2022 rekent Allianz op een operationele winst van 12,4 tot 14,4 miljard euro. In 2021 kwam de operationele winst uit op 13,4 miljard euro.

Verder kondigde Allianz een nieuw aandeleninkoopprogramma aan van 1 miljard euro en werd het dividend verhoogd met 12,5 procent naar 10,80 euro per aandeel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.