Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kraft Heinz overtreft verwachtingen

Kraft Heinz overtreft verwachtingen
16 feb 2022 om 14:07

Het aandeel Kraft Heinz steeg woensdag 1,6 procent in de handel voorbeurs, nadat de voedingsmiddelenproducent sterker dan verwachte omzet- en winstcijfers voor het vierde kwartaal rapporteerde.

Het nettoverlies kwam uit op 257 miljoen dollar, of 0,21 dollar per aandeel, tegen een winst van 1,03 miljard dollar in het vierde kwartaal van het voorgaande jaar.

Het verlies was vooral het gevolg van de verkoop van de kaasdivisie, die een boekhoudkundige afwaardering van 1,3 miljard dollar tot gevolg had, stelde Kraft Heinz.

De aangepaste winst per aandeel van 0,79 dollar was echter beter dan de consensusverwachting van 0,63 dollar, en slechts een cent lager dan de winst in het vierde kwartaal van 2020.

De omzet daalde van 6,94 miljard naar 6,71 miljard dollar, maar was wel hoger dan de 6,60 miljard dollar die was voorzien door analisten.

Outlook

Voor 2022 mikt Kraft op een autonome omzetgroei van enkele procenten. De consensusverwachting volgens FactSet is 24,57 miljard dollar, wat een daling van ruim 5 procent zou zijn ten opzichte van de omzet van 26,0 miljard dollar in 2021.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kraft Heinz

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.