AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 16 februari 2022 07:21

Alfen ziet omzet verder aantrekken

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Alfen,

Alfen heeft in 2021 de omzet flink zien stijgen, terwijl ook het bedrijfsresultaat hoger uitviel. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

CEO Marco Roeleveld sprak opnieuw van een sterk jaar voor Alfen, waarin het een winstgevende groei realiseerde en het een sterk vierde kwartaal achter de rug heeft. Alle markten waarin Alfen actief is, ontwikkelden zich gunstig. "We profiteren van onze sterke marktpositie in heel Europa." De topman zegt wel terughoudend te blijven met het oog op een heropleving van de coronacrisis.

In het afgelopen jaar steeg de omzet op jaarbasis met 32 procent tot 249,7 miljoen euro. Daarmee zit Alfen aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 225 tot 250 miljoen euro. De omzet uit Smart grids steeg met 8 procent, uit elektrisch opladen met 94 procent en uit energieopslag met 4 procent.

Het aangepaste bedrijfsresultaat liep zelfs met 51 procent op tot 36,8 miljoen euro, ofwel 14,8 procent van de omzet. De brutomarge bedroeg 89,8 tegen 69,3 in 2020. De operationele kosten stegen wel van 45,5 naar 53,6 miljoen euro.

Onder de streep bedroeg de aangepaste nettowinst 22,1 miljoen euro tegen 12,5 miljoen euro een jaar eerder. Alfen zag een aanhoudende groei bij bestaande klanten in heel Europa, maar sleepte naar eigen zeggen ook "belangrijke nieuwe" contracten binnen, wijzend op onder meer de levering van drie opslagstations voor Agreco Products.

Outlook

Ook voor het lopende jaar wordt een verdere groei van de omzet voorzien. Alfen mikt op een omzet van 330 tot 370 miljoen euro, aangejaagd door het groeiende momentum in de energietransitie, vooral bij het opladen van elektrische auto's en energieopslag.


De koers van het aandeel Alfen noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Ascx_fonds, Kwartaalcijfers

De Aandeelhouder TV

september 23, 2022

Cyclische aandelen uit de gratie

september 23, 2022

“In de ban van de beer…”

september 23, 2022

Opgelet: Beleggers gaan meer belasting betalen

september 23, 2022

Deze aandelen zijn nu extreem aantrekkelijk gewaardeerd! | DeAandeelhouder Podcast Afl. 88

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 15:12 Nico Inberg

Riemen vast: Italië en Oekraïne zetten de toon

23 sep 13:41 Nico Inberg

Komende week: Italië en Donbass zetten de toon

23 sep 12:53 Ole Hansen

Grondstoffen knallen omhoog