Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koersval Meta haalt Wall Street onderuit

Koersval Meta haalt Wall Street onderuit
3 feb 2022 om 12:44

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een fors lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,3 procent in het rood. De Nasdaq lijkt zelfs 2,3 procent prijs te geven bij de opening. 

Daarmee komt een einde aan het optimisme dat sinds begin deze week de markten aanjoeg. Beleggers reageren vooral negatief op de teleurstellende kwartaalcijfers van Meta, het voormalige Facebook. Nabeurs daalde het aandeel met 21 procent. 

“Teleurstellende winstcijfers en een onzekere outlook van Meta, het bedrijf achter namen als Facebook en Instagram, drukken de stemming”, aldus Ricardo Evangelista, senior analist bij ActivTrades. Hij ziet Meta ook de rest van de techsector onder druk zetten.

Op macro-economisch vlak staan beleggers voor een drukke dag, met onder andere de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector, gemeten door zowel Markit als ISM, maar ook de Amerikaanse fabrieksorders, de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten. In Europa komen de Bank of England en de Europese Centrale Bank vanmiddag met nieuwe rentebesluiten. 

Ook krijgen beleggers nog eens een reeks bedrijfscijfers voorgeschoteld, met voorbeurs Eli Lilly, Honeywell en Merck. Nabeurs komen Amazon, Ford, GoPro en Snap met cijfers. 

Olie werd donderdag goedkoper. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,4  procent tot 87,00 dollar, terwijl een april-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 88,30 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1280. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1310 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Meta, het voormalige Facebook, stond woensdag nabeurs hevig onder druk na een tegenvallende winst, een zwakke outlook en melding van meer concurrentie. Het aandeel lijkt donderdag X procent lager te gaan openen. Ook andere techaandelen lijken te worden geraakt. Amazon opent naar verwachting meer dan 3 procent lager en Snap zelfs 16 procent.

Qualcomm presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en ook de outlook overtrof de verwachtingen. Toch lijkt het aandeel ruim 3 procent lager te openen.

T-Mobile US heeft het afgelopen kwartaal minder winst geboekt, ondanks een hogere omzet, vooral omdat fusiekosten hoger zullen uitvallen dan eerder gedacht. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 4.589,37 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 35.629,33 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.417,55 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.