Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GoPro overtreft winstverwachting

GoPro overtreft winstverwachting
3 feb 2022 om 22:56

GoPro heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt en overtreft daarmee de verwachtingen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van actiecamera’s.

Het concern zei tevens van plan te zijn om een nieuw cameratype te lanceren. Daarnaast kondigde GoPro aan voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen te gaan inkopen.

GoPro boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 53 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 44 miljoen dollar, ofwel 0,28 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 0,41 dollar per aandeel, tegen 0,39 dollar per aandeel vorig jaar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,35 dollar per aandeel.

De omzet steeg het afgelopen kwartaal naar 128 miljoen dollar, inclusief de abonnementsinkomsten van 16,8 miljoen dollar uit zijn GoPro- en Quik-abonnementen.

Outlook 

Voor het lopende kwartaal voorziet GoPro een omzet van 210 miljoen tot 220 miljoen dollar. Analisten rekenden op een omzet van 234 miljoen dollar. Het concern voorziet een aangepast nettoresultaat van 11 tot 12 miljoen dollar. Analisten rekenden op 12 miljoen dollar.

Het aandeel GoPro steeg donderdag nabeurs in de elektronische handel met 2,8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Go Pro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.