Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nasdaq op koers voor fraaie openingswinst

Nasdaq op koers voor fraaie openingswinst
2 feb 2022 om 13:11

De Amerikaanse beurzen lijken woensdag hoger van start te gaan, aangevoerd door de Nasdaq, die profiteert van de sterke resultaten die Alphabet dinsdagavond publiceerde.

De Dow en de S&P lijken 0,1 en 0,8 procent hoger te starten, terwijl de Nasdaq zelfs op koers zit voor een 1,5 procent hogere opening.

“De focus is duidelijk verlegd naar de kwartaalcijfers”, aldus Luc Filip van SYZ Private Banking. En de grote techbedrijven laten vooralsnog goede resultaten zien, vindt hij. “Maar op een zeker moment keert de interesse voor de macrocijfers en de Fed terug”, verwacht hij. “En dat betekent meer volatiliteit.”

De macro-agenda bevat vanmiddag het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, in opmaat naar het officiële banenrapport van aanstaande vrijdag.

Verder zijn er cijfers van AbbVie en nabeurs van Meta, het voormalige Facebook, en Qualcomm.

Dinsdag nabeurs was het ook al een drukte van belang, waarbij vooral de cijfers van Alphabet, het moederbedrijf van Google, en van PayPal opvielen. De zoekmachinegigant is op weg naar een flink hogere opening, maar voor de betaalspecialist geldt het tegenovergestelde. 

De euro/dollar handelde op 1,1317 en olie werd iets goedkoper. Vanmiddag staan de wekelijkse olievoorraden in de VS op de agenda en komt OPEC+ bijeen voor een vergadering.

Bedrijfsnieuws

Alphabet heeft in het afgelopen kwartaal fiks meer omzet geboekt en de winst harder zien stijgen dan verwacht. De omzet van Alphabet steeg in het vierde kwartaal met 32 procent, van 56,9 miljard naar 75,3 miljard dollar en de winst per aandeel Alphabet ging van 22,30 dollar naar 30,69 dollar. Dat is ruim hoger dan de bijna 28 dollar waar analisten vooraf op hadden gerekend. 

Alphabet kondigde dinsdag ook een aandelensplitsing aan. Voor elk aandeel Alphabet krijgen aandeelhouders 20 nieuwe exemplaren. De splitsing moet nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders en bij groen licht zal de operatie in juli plaatsvinden. Het aandeel opent vermoedelijk 11 procent hoger.

PayPal zag in het vierde kwartaal de winst nipt lager dan verwacht uitkomen en stelde ook teleur met de afgegeven outlook. Het aandeel opent naar verwachting 16 procent in het rood.

Beleggers kunnen verder reageren op de cijfers van Gilead, Starbucks en AMD. De farmaceut opent 3 procent lager. Een schikking drukte de winst van Gilead flink. De koffieketen levert ook bijna 3 procent in, nadat de winst afgelopen kwartaal lager uitviel dan analisten hadden voorzien. Chipspecialist AMD opent wel fors hoger, vermoedelijk zelfs meer dan 11 procent, omdat de afgegeven outlook positief verraste.

De kwartaalcijfers van GM leveren een openingswinst van ruim 2 procent op.

Slotstanden

De Dow Jones sloot dinsdag 0,8 procent hoger op 35.405,25 punten en de breder samengestelde S&P 500 index won 0,7 procent op 4.546,54 punten. Techbeurs Nasdaq werd 0,8 procent duurder op 14.346,00 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • AMD (Advanced Micro Devices)
    * *
  • PayPal
    * *
  • Starbucks
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.