NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 24 januari 2022 14:59

Rode start voor Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: APPLE INC., IBM CORP. (INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES), UNILEVER,

De Amerikaanse beurzen stevenen maandag opnieuw af op fors lagere openingskoersen, voortbordurend op de verliezen op vrijdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de opening tot 1,2 procent in het rood. De Nasdaq koerst af op een 1,6 procent lagere start.

De Chicago Fed National Activity Index is in december tot onder nul gedaald. De index daalde van een stand van 0,44 in november naar 0,15 negatief in december. 

Beleggers wachten nog op een inkoopmanagerscijfer vanmiddag en blikken verder al vooruit op een rentevergadering van de Federal Reserve en de kwartaalcijfers van grote technologiebedrijven.
 
De centrale bank vergadert dinsdag en woensdag en na afloop zal Jerome Powell naar verwachting signaleren dat de rente waarschijnlijk al in maart zal worden verhoogd.

De centrale bank maakt zich zorgen over snel stijgende prijzen voor consumenten, die zichzelf gaan versterken doordat ze verwachtingen van meer inflatie voeden, zei Lyn Graham-Taylor van Rabobank. "De Fed praat erover om agressief te verkrappen om dat in toom te houden."

Graham-Taylor denkt dat de inflatie dit jaar weer al dalen en dat de Fed de rente dit jaar minder vaak gaat verhogen dan de markt nu inprijst. Gemiddeld wordt er nu uitgegaan van vier renteverhogingen, maar bijvoorbeeld Deutsche Bank sluit zes of zeven verhogingen niet uit.

Olie werd goedkoper. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 84,17 dollar, terwijl Brent 1 procent goedkoper werd op 86,21 dollar.

De euro/dollar noteerde 0,3 procent lager op 1,1304. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1320 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1342 op de borden.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert op  1,740 procent.

Bedrijfsnieuws

Het kwartaalcijferseizoen komt verder op stoom, met resultaten van Halliburton, IBM en Steel Dynamics vandaag op het programma. Later deze week volgen General Electric, Microsoft, Apple en Tesla.

Halliburton heeft in het vierde kwartaal weer winst geboekt, terwijl de omzet in Noord-Amerika en internationaal groeide. Voor 2022 zei de CEO van de oliedienstverlener positief gestemd te zijn en te rekenen op een versnelling van de kasstroom en een sterkere balans. En hiervan zullen de aandeelhouder profiteren, aldus de topman. Het aandeel verloor voorbeurs desondanks ruim 3 procent.

Het aandeel Kohl's steeg maandag 32 procent in de handel voorbeurs na berichten over overnamebiedingen van twee geïnteresseerde partijen. Volgens de Wall Street Journal wil het activistische hedgefund Starboard Value met een consortium 9 miljard dollar betalen.

Een andere activistische belegger eist dat Peloton zijn CEO ontslaat. Het aandeel van de fabrikant van hometrainers is 80 procent gedaald en Blackwells Capital, met minder dan 5 procent van de aandelen, eist het hoofd van CEO John Foley. Het bedrijf zou moeten worden verkocht, zeggen bronnen. Het aandeel daalde 4 procent.

Weer een andere activistische belegger heeft een belang gekocht in Unilever melden bronnen. Zo stijgt de druk op de levensmiddelenreus, na het mislukte overnamebod van 50 miljard pond op de consumententak van GlaxoSmithkline. Het is niet duidelijk hoe groot het belang is van Trian Fund Management van Nelson Peltz. Het aandeel steeg 8 procent in Londen.

Aandelen van bedrijven die actief zijn in schone energie staan lager dit jaar, maar een herhaling van de crash van ruim tien jaar geleden van deze sector hoeft niet te worden gevreeds, volgens beleggers. De verschuiving in het sentiment is veroorzaakt door toenemende vrees voor klimaatverandering, hittegolven, stormen en bosbranden.
 
Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag flink lager. De S&P 500 daalde 1,9 procent tot 4.397,94 punten, de Dow Jones index verloor 1,3 procent op 34.265,37 punten en de Nasdaq eindigde 2,7 procent lager op 13.768,92 punten.


De koers van het aandeel APPLE INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel IBM CORP. (INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken