Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op verdere daling Wall Street

Futures wijzen op verdere daling Wall Street
21 jan 2022 om 12:50

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet, nadat Wall street donderdagavond alle winsten van eerder op de dag kwijtspeelde. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden vrijdag rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood. De Nasdaq laat zelfs een daling van 0,8 procent zien. 

Met een daling van 1,3 procent donderdag, schoot de techbeurs donderdagavond al in correctieterrein. Zo heeft de Nasdaq circa 10 procent verloren sinds de piek in november.

“De Amerikaanse beurzen konden gisteren opnieuw de winsten niet vasthouden en dat is zorgwekkend”, vindt marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “Dit kan een indicatie zijn dat de verliezen volgende week verder oplopen.”

“De beren zijn aan de bal,” aldus Jim Reid, strateeg bij Deutsche Bank. “De S&P 500 is op weg naar een derde weekverlies op rij, voor het eerst sinds september 2020.”

Teleurstellende bedrijfscijfers, maar ook de verwachting dat er renteverhogingen in aantocht zijn, drukten afgelopen weken op het sentiment. Beleggers richten zich nu vooral op de Fed-bijeenkomst van volgende week. 

De bedrijfsagenda is vrijdag, zoals vaker, bijna leeg. Op het macro-economische vlak gaat de aandacht uit naar de leidende indicatoren in de VS.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,9 procent tot 83,91 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 86,84 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1309 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De cijfers van Netflix voor het vierde kwartaal lagen in lijn met de verwachtingen, maar de outlook viel flink tegen. Voor het lopende eerste kwartaal rekent de streamingdienst op 2,5 miljoen nieuwe abonnees. Dit is minder dan de helft waarop analisten rekenden. De analistenconsensus voor dit kwartaal ligt op 5,8 miljoen nieuwe abonnees. Het aandeel staat onder druk, en kan wel eens 20 procent corrigeren bij opening. 

PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen. Het bedrijf boekte een omzet van 4,19 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op 4,04 miljard dollar, aldus FactSet. De nettowinst daalde wel licht, van 272 naar 267 miljoen dollar. Het aandeel lijkt lager te gaan openen.
 
Google-moeder Alphabet gaat in cassatie tegen de boete van 2,7 miljard dollar die de Europese Unie het bedrijf in 2017 oplegde vanwege het schenden van de mededingingsregels.

Slotstanden

De S&P 500 daalde donderdag 1,1 procent op 4.482,73 punten, de Dow Jones index verloor 0,9 procent tot 34.715,39 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent lager op 14.154,02 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Netflix Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.