Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Empire State index daalt tot onder nul

Empire State index daalt tot onder nul
18 jan 2022 om 14:43

De index van de Federal Reserve van New York voor de industrie in de regio New York is in januari tot onder nul gedaald. Dit bleek dinsdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van 31,9 naar 0,7 negatief. 

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!