Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel OCI

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel OCI
13 jan 2022 om 07:45

Berenberg heeft het koersdoel voor OCI verhoogd van 31,00 naar 33,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit maakte de zakenbank donderdag in een sectorrapport bekend.

In 2021 steeg het aandeel OCI meer dan 45 procent, maar volgens de analisten in dit geen reden om afscheid te nemen van het aandeel. Sterker nog, dit jaar zullen aandeelhouders profiteren van een hoge beloning, denkt de bank. Zij voorzien een dividend van 3,79 euro per aandeel.

Daarnaast wijst Berenberg erop dat OCI deeluitmaakt van een aantal interessante groeiprojecten die het duurzaamheidsprofiel van het bedrijf versterken.

In de Verenigde Staten is de gang van zaken nog niet optimaal, maar Berenberg verwacht dat als recente aanpassing bij Iowa Fertilizer Company en Natgasoline achter de rug zijn, de volumes daar dit jaar zullen aantrekken. Dat zou dan 300 miljoen dollar aan de EBITDA moeten kunnen bijdragen, aldus de bank.

Qua kasstroom zit er voor 440 miljoen dollar aan dividend in de joint venture Fertiglobe dat een beursgang in het vizier heeft, waarvan de helft richting de de aandeelhouder van OCI stroomt. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.