Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ALD wil Leaseplan overnemen

ALD wil Leaseplan overnemen
6 jan 2022 om 07:47

De Franse wagenparkbeheerder ALD wil het Nederlandse Leaseplan overnemen van een consortium van investeerders onder leiding van TDR Capital, voor 4,9 miljard euro, waarvan 2 miljard in contanten. Dat maakte de eigenaar van ADL, de Franse bank Société Générale, donderdag bekend.

Na de overname zou Société Générale de meerderheidsaandeelhouder blijven met een belang van 53 procent, terwijl de aandeelhouders van LeasePlan een belang van 30,75 procent behouden in het gefuseerde bedrijf. 

Het consortium van investeerders, waar ook Nederlandse en Deense pensioenfondsen in zitten kocht Leaseplan in 2015 voor 3,7 miljard euro. Persbureau Bloomberg meldde vorig jaar dat er een prijskaartje van 10 miljoen dollar aan hing.

Na de fusie zou het bedrijf 3,5 miljoen voertuigen beheren en een leidende wereldspeler zijn, met veel synergieën en aanvullende capaciteiten. ALD heeft nu een wagenpark van 1,7 miljoen voertuigen en LEasePlan 1,8  miljoen.

De Franse bank rekent erop dat de fusie de winst per aandeel van ALD met 20 procent zal laten stijgen, en die van Société Générale zelf met meer dan 5 procent. 

Er zouden 380 miljoen euro aan jaarlijkse synergieën kunnen worden behaald per eind 2025, na een reorganisatie die in 2023 en 2025 ongeveer 475 miljoen euro zou kosten.

De cash voor de overname zou moeten komen van een claimemissie van 1,3 miljard euro en overtollig kapitaal op de balans van ALD. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.