Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
30 dec 2021 om 20:44

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, waarmee de olieprijs voor de zevende opeenvolgende dag hoger is gesloten.

Eerder op de dag noteerde de olieprijs nog lager, vanwege winstnemingen in aanloop naar het lange nieuwjaarsweekend. 

De olieprijs kwam tevens onder druk te staan na berichten dat China de hoeveelheid ruwe olie die lokale raffinaderijen in 2022 voor hun eerste batch mogen importeren verlaagde met 9 procent. 

“Dit is de eerste jaar-op-jaar verlaging van de quotatoewijzing voor de eerste batch ruwe olie en komt op een moment van strenger toezicht vanuit Beijing op de activiteiten van raffinaderijen”, zei S&P Global Platts.

De markt haalde evenwel steun uit de voorradendata van het Amerikaanse energieagentschap EIA van woensdag, waaruit bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 24 december zijn gedaald met 3,6 miljoen vaten tot 420,0 miljoen stuks. De data wijzen volgens marktvolgers op een sterke vraag.

De benzinevoorraden daalden met 1,5 miljoen vaten tot 222,7 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel met 1,7 miljoen vaten afnamen tot 122,4 miljoen stuks. 

Een februarifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 0,6 procent, ofwel 0,43 dollar, hoger op 76,99 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.