Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen licht hoger richting jaareinde

Europese beurzen licht hoger richting jaareinde
30 dec 2021 om 12:01

De Europese beurzen noteren donderdag rond het middaguur licht hoger. De bewegingen zijn beperkt richting het einde van het jaar.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 488,71 punten, de Duitse DAX stond nipt in het rood op 15.846,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 7.172,60 punten. De Britse FTSE 100 noteerde nipt hoger op 7.420,82 punten.

“Deze laatste dagen van het jaar is er weinig spektakel meer op de financiële markten”, aldus Bob Homan, hoofd Investment Office bij ING. Homan merkt op dat de omzetten op de Europese beurzen momenteel laag zijn.

“Als we de inschatting van de financiële markten moeten geloven, is de omikronvariant in totaliteit niet slechter voor de economieën dan vorige varianten”, wist Homan. “Hoopvol is dat de financiële markten in dergelijke gevallen best vaak goeie voorspellers zijn.”

Verder blijven beleggers zich focussen op de laatste ontwikkelingen rond de coronavariant omikron en wachten zij op nieuwe updates van bedrijven over het vierde kwartaal, die in de komende weken worden verwacht.

“Beleggers kijken al vooruit naar het nieuwe jaar, waarin een aanhoudend economisch herstel en sterke bedrijfswinsten worden voorzien”, aldus beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1314. De olieprijzen daalden licht.

Beleggers hebben vandaag oog voor onder meer de vrijgave van de Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen. Verder blijft de macro-economische agenda zowat leeg.

Bedrijfsnieuws

Wereldhave heeft in het lopende vierde kwartaal een sterke opleving van de verhuuractiviteiten gezien. Het aandeel won in Amsterdam 2,0 procent.

Verder viel er weinig nieuws te rapen. In de Bel20 won WDP 1,1 procent, terwijl Teleperformance in Parijs 1,0 procent won.

In Frankfurt steeg Sartorius met 1,7 procent en PUMA 0,5 procent. HelloFresh verloor 1,6 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 4.793,06 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 36.488,63 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.766,22 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.