Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
29 dec 2021 om 12:48

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen. 

Beleggers blijven voorzichtig optimistisch, ondanks het stijgende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Zij zijn er van overtuigd dat de omikron-variant niet zal leiden tot te strenge maatregelen en complete lockdowns. 

“De data suggereren dat de ziekte zelf, veroorzaakt door omikron, wezenlijk minder ernstig is dan de varianten die eraan vooraf zijn gegaan”, aldus James Athey, investeringsmanager bij Abrdn, die verwacht dat het einde van de pandemie in zicht is.
 
De macro-economische agenda is relatief rustig aan het einde van het jaar. Vanmiddag zullen beleggers kijken naar cijfers over de Amerikaanse huizenverkopen en de wekelijkse olievoorraden. 

De euro/dollar noteerde op 1,1301. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1311 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,1317 op de borden. De olieprijzen bewogen nauwelijks.

Bedrijfsnieuws

Ook qua bedrijfsnieuws is het rustig.

Elon Musk heeft dinsdag voor nog eens een miljard dollar aan aandelen Tesla verkocht. Ook oefende hij 1,55 miljoen aandelenopties uit. In totaal heeft Musk nu 15,8 miljoen aandelen verkocht, sinds hij op 7 november op Twitter aan zijn volgers vroeg of hij 10 procent van zijn belang in Tesla moest verkopen.

Een fabriek van Foxconn in Zuid-India is tijdelijk gesloten en dreigt door afnemer Apple op een zwarte lijst te worden gezet, na protesten van werknemers en een onderzoek naar de leefomstandigheden. Pas als Foxconn passende maatregelen neemt, mag de fabriek weer open.

Slotstanden 

De S&P 500 sloot dinsdag 0,1 procent lager op 4.786,35 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 15.781,72. De Dow Jones-index won 0,3 procent tot 36.398,21 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.