Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen groene opening Wall Street

Futures voorspellen groene opening Wall Street
28 dec 2021 om 12:45

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een groene opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteert de S&P 500 0,3 procent in de plus.

De S&P wist maandag de recordstand aan te scherpen die voor het kerstweekend werd bereikt, nu beleggers zich wat minder zorgen lijken te maken over de omikronvariant van het coronavirus.

“Dit betekent dat de kerstrally verder gaat”, concludeert marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Historisch gezien stijgen de aandelenmarktindices tijdens de laatste vijf dagen van het jaar en de eerste twee dagen van januari”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag vrij rustig, met alleen de Amerikaanse huizenprijzen zoals Case Shiller die bijhoudt.

De euro/dollar noteert rond lunchtijd op 1,1331. WTI-olie is 1,5 procent duurder en kost 76,70 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Luchtvaartaandelen stonden maandag onder druk omdat er wereldwijd vluchten geschrapt werden in de kerstvakantie als gevolg van een lagere mobiliteit door nieuwe coronamaatregelen, maar vooral ook personeelstekorten door het oplopende aantal besmettingen. Dinsdag lijken aandelen als Delta Air Lines en American Airlines ook lager te openen.

Apple sluit tijdelijk elf winkels in New York als voorzorgsmaatregel nu de omikronvariant oprukt in de stad. Het aandeel noteert voorbeurs licht hoger.

News Corp bereikte maandag een akkoord over de overname van Base Chemicals van S&P Global en IHS Markit voor 295 miljoen dollar.  

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,4 procent op 4.791,19 punten. De Dow Jones index won 1,0 procent op 36.302,38 punten en de Nasdaq ging 1,4 procent hoger bij een van 15.871,26 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.