Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ferrari strikt blockchainbedrijf Velas als sponsor

Ferrari strikt blockchainbedrijf Velas als sponsor
27 dec 2021 om 10:58

MARANELLO (ANP/RTR) – Het Zwitserse Velas Network gaat de komende jaren digitale content maken voor autobouwer Ferrari. Velas heeft een eigen cryptomunt en is een leverancier van blockchaintechnologie en zogeheten non-fungible tokens (NFT). Daarmee kan iemand aantoonbaar de eigenaar zijn van niet-tastbare, digitale producten.

Wat Velas precies gaat maken voor Ferrari is nog niet bekend maar het zou gaan om “exclusieve digitale content”. Het blockchainbedrijf zou bijvoorbeeld digitale stickers kunnen maken voor auto’s, of daarvoor digitale certificaten kunnen aanmaken. Velas wordt in ieder geval partner van het Formule 1-team van Ferrari en hoofdsponsor van de Ferrari Esports Series, waarin spelers online tegen elkaar kunnen racen.

Digitale certificaten winnen aan populariteit. Eerder leverde de NFT van de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey op een veiling 2,9 miljoen dollar op. De eerste broncode voor het World Wide Web van Tim Berners-Lee leverde 5,4 miljoen dollar op.

In reactie op het nieuws is de waarde van de cryptomunt van Velas enorm gestegen. Volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, steeg de waarde met bijna een derde naar 0,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ferrari

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.