AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 23 december 2021 17:06

Beleggers opgelucht over update slaapapneuapparaten Philips

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiebedrijf Philips hoorde donderdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws van het bedrijf dat uit eerste testresultaten is gebleken dat de langetermijngevolgen voor de gezondheid van gebruikers van zijn slaapapneuapparaten klein zijn. De stemming op de Europese aandelenmarkten was over de gehele linie positief. Op de financiële markten zijn de zorgen over de economische impact van de maatregelen tegen de omikronvariant weer wat afgenomen.

Philips werd 2,2 procent meer waard. Het bedrijf liet de eerste generatie van zijn slaapapneuapparaten testen. Begin dit jaar maakte Philips bekend de apparaten te gaan terugroepen. De apparaten bevatten een isolatieschuim dat bleek te kunnen afbrokkelen wat gevaarlijk kan zijn voor de patiënten. Philips heeft nog geen resultaten over de gevolgen van afbrokkelend isolatieschuim of over de materialen die in nieuwere generaties van de apparaten gebruikt werden. Voor de hele terugroepactie heeft het bedrijf 500 miljoen euro gereserveerd.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 1,3 procent hoger op 792,30 punten. Philips was niet de grootste stijger. Prosus profiteerde van de aankondiging van internetconcern Tencent, waarin de investeerder een groot belang heeft, om een groot deel van zijn aandelen in het Chinese e-commercebedrijf JD.com als dividend uit te keren. Het aandeel won bijna 5 procent.

Aegon

Aegon (plus 4,6 procent) liet verder weten dat de verkoop van zijn Oost-Europese en Turkse activiteiten aan Vienna Insurance Group (VIG) eindelijk kan doorgaan. De deal werd lang tegengehouden door Hongarije.

Bij de kleinere bedrijven verloor Pharming bijna 5 procent. Het biotechnologiebedrijf verlengde zijn samenwerking met de Franse farmaceut Sanofi met vijf jaar. De MidKap, de graadmeter voor de middelgrote fondsen, klom 0,8 procent tot 1054,94 punten.

Flutter Entertainment

De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot circa 1 procent. In Londen trok Flutter Entertainment de aandacht. Het Ierse gokbedrijf neemt zijn Italiaanse branchegenoot Sisal over voor omgerekend 1,9 miljard euro en dat werd op de Britse beurs beloond met een plus van meer dan 2 procent.

De euro was 1,1315 dollar waard, tegen 1,1325 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte bijna 1 procent meer op 73,39 dollar. Brentolie werd dik 1 procent duurder op 76,04 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Prosus, Frankrijk, Sanofi, Pharming-bedrijf, Amsterdamse-effectenbeurs, Tencent, Europa-werelddeel, Insurance


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

december 1, 2022

Private video

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:02

  Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

 • 08:37

  Jerome Powell zorgt voor rally op Wall Street

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het