AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 22 december 2021 19:46

Wall Street koerst af op hoger slot

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Pfizer,

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 4.677,89 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 35.694,62 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent hoger op 15.418,48 punten.    

Daarmee hebben de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend weten vast te houden, na een volatiele start van de handelsweek in aanloop naar de kerstdagen, waarbij de grote indices maandag aanzienlijke winsten inleverden, om ze een dag later terug te winnen, te midden van de aanhoudende zorgen over de economische impact van de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus.

Beleggers haalden dinsdag steun uit opmerkingen van president Joe Biden, die een plan aankondigde om de zeer besmettelijke variant van het coronavirus aan te pakken met 500 miljoen testkits en de belofte dat er geen lockdowns in de stijl van maart 2020 zullen zijn.

"Aandelenhandelaren denken dat de gevolgen van de nieuwe variant van het coronavirus van korte duur zullen zijn en minder schadelijk voor de Amerikaanse economie. Dit komt omdat de bedrijfsbalansen solide zijn en beleggers geloven dat de VS deze periode ongeschonden door zullen komen", zei  marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 0,6 procent. De marktindex daalde van 591,7 naar 588,4.

Het groeicijfer voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal is verder naar boven bijgesteld. Het Amerikaanse bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 2,3 procent op jaarbasis. De eerste raming van 2,0 procent was al bijgesteld naar 2,1 procent in de tweede raming.

De Chicago Fed National Activity Index is in november gedaald, maar blijft boven nul, nadat de index een maand eerder juist weer in positief terrein kwam. De index daalde van een stand van 0,75 in oktober naar 0,37 in november.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in december gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van een opwaarts bijgestelde 111,9 in november naar 115,8 deze maand. 

Het aantal verkochte bestaande woningen in de Verenigde Staten is in november zoals verwacht gestegen. Het aantal verkochte woningen steeg met 1,9 procent op maandbasis tot 6,46 miljoen stuks. 

De euro/dollar noteerde op 1,1329. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1311 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1283 op de borden.     

De olieprijs noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen, persoonlijke inkomens en bestedingen en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de nieuwe woningverkopen en het consumentenvertrouwen.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 5,5 procent, nadat Elon Musk nog eens voor 528 miljoen dollar aan aandelen in zijn bedrijf verkocht. Musk heeft naar eigen zijn doelstelling bereikt, om 10 procent van zijn aandelenbelang te verkopen.

De medische waakhond FDA kan deze week pillen van Pfizer en Merck tegen het coronavirus goedkeuren. De Britse regering heeft al ruim 2 miljoen behandelingen besteld bij Merck. Merck steeg 0,7 procent.

Luchtvaartmaatschappijen maken zich op voor een druk kerstweekend, omdat veel reizigers vasthouden aan hun plannen om familie en vrienden te bezoeken tijdens de kerstdagen.


De koers van het aandeel Pfizer noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

oktober 7, 2022

Bedrijfswinsten verder onder druk

oktober 7, 2022

KPN ready to Launch

oktober 7, 2022

Waarom slecht nieuws goed nieuws is. Met Bob Homan van ING | DeAandeelhouder Podcast Afl. 90

oktober 7, 2022

Malaise bij chipproducenten | 7 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 oktober

  LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 20 oktober

  Gevolgen van Russische inval op de financiële markten

 • 08 november

  Tijd om in obligaties te beleggen?

 • 15 november

  Succesvol investeren in duurzame kwaliteitsaandelen

Columns

Nieuw
07 okt 09:42 Bas Heijink

AEX: Steun 632 zal breken

06 okt 13:17 Redactie

ETF v/d Week: Britse index

06 okt 09:35 Nico Inberg

Netflix-serie Gamestop: It can happen again