AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 22 december 2021 14:09

Shell gaat honderden snelladers plaatsen bij GAMMA en Karwei

DEN HAAG (ANP) - Shell gaat 1400 snelladers plaatsen bij de bouwmarkten van GAMMA en Karwei in Nederland en België. Voor het olie- en gasconcern betekent dat een fikse uitbreiding van zijn Nederlandse snelladernetwerk, dat nu nog maar zo'n tweehonderd apparaten telt verspreid over diverse tankstations langs de snelweg.

Het is de bedoeling dat er bij de 380 winkels telkens een paar apparaten geplaatst worden waarmee elektrische auto's snel opgeladen kunnen worden. Hiervoor zijn Shell en Intergamma, het moederbedrijf van GAMMA en Karwei, een samenwerking aangegaan. De laders komen komende jaren te staan op de parkeerterreinen van de bouwmarkten. De stroom die uit de laadpalen komt is volgens de partijen 100 procent groen.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel Shell

Hoeveel geld er met de investering is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. Een woordvoerder van Shell laat alleen weten dat het om een miljoenenbedrag gaat. Volgens de zegsman geeft het concern met de uitbreiding van het laadpalennetwerk invulling aan zijn ambities op het gebied van duurzaamheid. Zo wil Shell wereldwijd in 2025 een half miljoen laadpalen en in 2030 zo’n 2,5 miljoen laadpalen in beheer hebben.

Gewone laadpalen

Dat zullen dan niet allemaal snelladers zijn maar ook gewone laadpalen. Voor hoeveel laadpalen Shell nu precies goed is, kan de woordvoerder niet aangeven. In Europa alleen zou het gaan om ongeveer 250.000. Er zullen er komende jaren in ieder geval nog veel moeten komen, aldus de zegsman. Onlangs kondigde Shell al aan in samenwerking met vastgoedbedrijf Annexum 120 snellaadplaatsen voor elektrische auto's te gaan bouwen bij dertig supermarkten in Nederland.

Over de klimaatinspanningen van Shell bestaat veel discussie, omdat milieuorganisaties vinden dat het bedrijf nog veel te weinig doet aan vergroening. Hierover lopen ook juridische procedures. De rechtbank in Den Haag bepaalde eind mei dat het bedrijf verplicht is de CO2-uitstoot die het veroorzaakt drastisch te verminderen. In 2030 moet die uitstoot met 45 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2019, zo bepaalden de rechters. Shell gaat in beroep tegen die uitspraak, maar moet tot de behandeling daarvan wel al actie ondernemen.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Aarde-planeet, Belgie, Nederland, Europa-werelddeel, Autosnelweg, Royal-dutch-shell, Karwei-winkel, Den-haag

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver