Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Musk verkoopt voor ruim half miljard dollar aan aandelen Tesla

Musk verkoopt voor ruim half miljard dollar aan aandelen Tesla
22 dec 2021 om 08:06

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) – Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto’s verkocht, blijkt uit officiële documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 583.611 aandelen voor in totaal 528 miljoen dollar, omgerekend zo’n 470 miljoen euro.

Musk heeft nu in totaal zo’n 13,5 miljoen aandelen Tesla verkocht en ongeveer 14,1 miljard dollar opgehaald sinds hij op 6 november een Twitter-enquête hield met de vraag of hij 10 procent van zijn Tesla-belang moest verkopen. Een deel van dat geld gaat naar de belastingen.

Om de drempel van 10 procent te bereiken moet Musk in totaal ongeveer 17 miljoen aandelen verkopen. Als zijn uitoefenbare opties worden meegerekend in zijn algehele aandelenbelang in Tesla, zou hij nog meer aandelen moeten verkopen.

In een podcast op de website The Babylon Bee zei Musk zelf dat hij inmiddels 10 procent van zijn belang in Tesla heeft verkocht. Ook zei de Tesla-baas eerder deze week op Twitter dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting te betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst gedaan is. Met een vermogen van 245 miljard dollar is Musk de rijkste persoon ter wereld, volgens de Bloomberg Billionaires Index.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.