Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl aan kop in licht hogere AEX

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl aan kop in licht hogere AEX
22 dec 2021 om 08:40

AMSTERDAM (ANP) – Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ging woensdag aan kop in de Amsterdamse AEX-index. De maaltijdbezorger gaat in het Verenigd Koninkrijk boodschappen bezorgen voor de Britse supermarkt One Stop. De stemming op de Europese aandelenmarkten bleef terughoudend. Beleggers hielden vooral de verdere ontwikkelingen rond de opmars van de omikronvariant in de gaten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 776,39 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 1039,34 punten. De DAX in Frankfurt bleef vrijwel vlak en Parijs won 0,1 procent. Londen daalde 0,3 procent. De Britse economie groeide in het derde kwartaal iets minder hard dan eerder werd gemeld.

Just Eat Takeaway dikte 4,6 procent aan. Meer dan 500 producten van One Stop, dat eigendom is van de Britse supermarktketen Tesco, kunnen door Just Eat bezorgd worden. Afgelopen vrijdag liet Just Eat Takeaway al weten boodschappen te gaan bezorgen voor de Britse supermarktketen Asda.

IMCD

IMCD won 0,4 procent na een kleine overname. De chemicaliëndistributeur koopt zijn Australische branchegenoot RPL Trading, die een jaarlijkse omzet van omgerekend 16 miljoen euro haalt. Met de inlijving wil IMCD zijn diensten op het vlak van waterzuivering en schoonmaakmiddelen versterken.

Bij de kleinere bedrijven maakte Vivoryon een koerssprong van 19 procent. De biotechnoloog kwam met positief nieuws over zijn belangrijkste medicijn in ontwikkeling. De Amerikaanse toezichthouder voor geneesmiddelen FDA heeft ingestemd met een sneller beoordelingsproces van een experimenteel medicijn tegen de vroegste fase van Alzheimer. Topman Ulrich Dauer noemt die beslissing van de Amerikanen “extreem bemoedigend”.

Sligro

Groothandelsbedrijf Sligro zakte 1,5 procent na een adviesverlaging door Oddo BHF. RoodMicrotec klom 1,8 procent. De chiptoeleverancier heeft door een samenwerking met AEM zijn testmogelijkheden in Centraal-Europa verder uitgebreid. In Londen daalde AstraZeneca 0,1 procent. De farmaceut werkt samen met de universiteit van Oxford aan de productie van een vaccin tegen de omikronvariant.

De euro was 1,1273 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 71,21 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 73,97 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.