Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Werkgeversorganisaties: ondernemer zelf nog niet gecompenseerd

Werkgeversorganisaties: ondernemer zelf nog niet gecompenseerd
21 dec 2021 om 13:43

DEN HAAG (ANP) – Ondernemers die geraakt worden door de lockdownmaatregelen van het kabinet, worden zelf nog niet gecompenseerd voor geleden schade. Verder vallen nog altijd veel ondernemers “buiten de boot” bij de toekenning van crisissteunmaatregelen. Dat benadrukken werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de uitbreiding van de steunpakketten door het kabinet.

Vooralsnog zijn de steunmaatregelen gericht op het compenseren van personeelskosten en tegemoetkomingen in vaste lasten. Maar voor het inkomen dat de ondernemer zelf misloopt, is nog geen regeling. Dat is voor MKB-Nederland en VNO-NCW een bijzonder punt van aandacht in vervolggesprekken met de beleidsmakers.

De organisaties drongen eerder bij het kabinet aan op verruiming van de steunpakketten. Daar heeft het kabinet in de ogen van de organisaties snel mee doorgepakt. Zo zijn de drempels verlaagd voor de loonsteun via de NOW alsook de vastelastencompensatie via de TVL. Maar er is volgens de organisaties meer nodig.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.