AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 21 december 2021 11:21

Voormalige klanten van DSB Bank kunnen nog wat extra geld krijgen

WOGNUM (ANP) - Honderdduizenden voormalige klanten van de in 2009 omgevallen DSB Bank kunnen komend jaar nog wat extra geld tegemoetzien. Voor een groot deel van de mensen gaat het waarschijnlijk om minder dan 10 euro, maar het kan bij anderen ook om hogere bedragen gaan.

Dit hebben de curatoren laten weten bij de presentatie van het laatste openbare faillissementsverslag van de vroegere bank van ondernemer Dirk Scheringa. Bij de afwikkeling van het bankroet zijn in principe alle schuldeisers vergoed. Maar daarbij is de rente over gelden na het faillissement van dik twaalf jaar terug niet meegenomen.

Volgens de curatoren bedragen de rentevorderingen nog zo'n 785 miljoen euro. Het gaat niet lukken om dat geld allemaal uit te keren aan de ruim 280.000 schuldeisers die het betreft. Er is namelijk nog maar circa 650 miljoen euro over.

Het is nu aan een zogeheten vereffenaar om het resterende saldo op een eerlijke manier te verdelen. Dit zal nog een flink karwei zijn, want de voormalige klanten zullen zich wel zelf moeten melden. En het gaat daarbij ook om klanten die al kort na de val van DSB hun spaarsaldo teruggestort kregen en waarmee dus al jaren geen contact meer is. Komend jaar zullen onder meer advertenties ingezet worden om nog zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Het overgrote deel van de circa 650 miljoen euro komt waarschijnlijk toe aan andere banken. Vanwege het in Nederland geldende depositogarantiestelsel moesten zij na het faillissement van DSB helpen om gedupeerde spaarders met tegoeden tot 100.000 euro snel te compenseren. Zo werden de andere banken de grootste schuldeisers bij de afwikkeling van het bankroet.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Faillissement, Nederland, Depositogarantiestelsel, Dsb-bank

De Aandeelhouder TV

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

maart 20, 2023

Macroflits: Komt er een bankencrisis?

maart 20, 2023

Onrust financiële sector houdt aan | 20 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
20 mrt 12:46 Redactie

Hierom dalen banken ondanks de reddingen

17 mrt 10:03 Doijer en Kalff

Alles wat u moet weten over de DJIA-goud ratio 2.0 en waarom uw favoriete indicatoren en ratio’s outdated zijn

17 mrt 10:19 Cees Smit

Column: Klimaat Gekkies in Brussel