Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bedrijfsinvesteringen omlaag, wel meer geld naar woningen

Bedrijfsinvesteringen omlaag, wel meer geld naar woningen
21 dec 2021 om 06:23

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en organisaties hebben in oktober minder geïnvesteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Net als een maand eerder werd minder geld gestoken in personenauto's. Ook in infrastructuur lagen de investeringen op een lager niveau, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Niet alle investeringen daalden. Zo ging er meer geld naar woningen.

Volgens het statistiekbureau namen de investeringen op jaarbasis met 2 procent af. Ten opzichte van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, was de daling 8 procent.

Investeringen zijn een belangrijke aanjager van economische groei. Het CBS houdt ook maandelijks bij of de omstandigheden voor investeringen zijn verbeterd of verslechterd. In december waren die omstandigheden minder gunstig dan in oktober. Zo steeg de export minder hard dan voorheen en daalde ook het consumentenvertrouwen. Verder was de stijging van de waarde op de aandelenbeurzen kleiner dan een jaar eerder.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!