Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Staking houdt vele vliegtuigen Brussels Airlines aan de grond

Staking houdt vele vliegtuigen Brussels Airlines aan de grond
20 dec 2021 om 08:44

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De staking van het vliegend personeel bij Brussels Airlines zorgt maandag voor verstoringen bij vluchten vanaf de Belgische hoofdstad. Vluchten die nog wel uitgevoerd worden, vertrekken overigens zonder problemen en vertragingen.

Een groot deel van het personeel van Brussels Airlines legt voor 24 uur het werk neer uit onvrede om de werkdruk en in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Zowat de helft van de 116 vluchten kunnen vanwege de acties niet doorgaan. Daardoor worden zeker 3500 passagiers gedupeerd.

De voorbije maanden waren er al meerdere kleinere acties uit protest tegen het uitblijven van structurele oplossingen voor de hoge werkdruk. Half november was er nog een protestactie voor de loods waarin Brussels Airlines zijn nieuwe logo presenteerde. De directie van Brussels Airlines dreigde eerder de kosten van de staking op de vakbonden te verhalen. Naar schatting kosten de acties de maatschappij 2,5 miljoen euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!