Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Signify na overname actiever met cannabisteelt Noord-Amerika

Signify na overname actiever met cannabisteelt Noord-Amerika
20 dec 2021 om 07:42

EINDHOVEN (ANP) – Verlichtingsbedrijf Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips, versterkt zijn divisie voor landbouwverlichting. Het bedrijf maakte bekend het Amerikaanse Fluence over te nemen van concurrent Osram. Aan Fluence hangt een prijskaartje van 242 miljoen euro. Door de overname van Fluence krijgt Signify ook de toegang tot lichttoepassingen van dat bedrijf die worden gebruikt bij de legale teelt van cannabis.

Met de overname versterkt Signify onder andere zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt voor tuinbouwverlichting. Volgens het Eindhovense bedrijf zal de wereldwijde markt voor tuinbouwverlichting, die steeds specifieker wordt ingezet bij het verbouwen van gewassen, tegen 2024 met 20 procent zijn gegroeid tot een totaal van 1,6 miljard euro.

Cannabis is op dit moment de belangrijkste aanjager van de groei van Fluence, dat het meeste van zijn geld in Noord-Amerika verdient. In delen van de Verenigde Staten en in Canada is die teelt gelegaliseerd. In de twaalf maanden tot 1 oktober was het bedrijf goed voor een omzet van 124 miljoen euro.

Losse entiteit

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De verwachting is dat de deal in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond. Fluence zal dan als losse entiteit opereren binnen de landbouwverlichtingsactiviteiten van Signify.

Signify benadrukt dat het alleen verlichtingsproducten voor de cannabisindustrie levert aan telers die daar wettelijk toestemming voor hebben. Dat gaat dan ook alleen om landen waar de teelt voor recreatief gebruik is toegestaan. Fluence houdt zich ook aan de lokale wetgeving en levert geen verlichting voor cannabisproductie in regio’s waar dit niet is toegestaan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Signify

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.