AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP zondag, 19 december 2021 15:03

Macro’s domineren verkorte beursweek, UMG maakt debuut in AEX

In dit artikel vind u onder andere informatie over: ASR, NIKE INC.,

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek staat vooral in het teken van macro-economische cijfers en dan met name uit de Verenigde Staten. Verder maakt in Amsterdam Universal Music Group (UMG) zijn opwachting in de AEX-index. Het muzieklabel maakte onlangs zijn debuut op het Damrak en stoot nu verzekeraar ASR uit de leidende index in Amsterdam.

Beleggers staan zo kort voor kerst voor een verkorte beursweek. Wall Street en Frankfurt blijven vrijdag dicht. In onder andere Amsterdam, maar ook in Londen en Parijs, wordt die dag een halve sessie afgewerkt.

De beursweek begint maandag onder andere met cijfers van de Amerikaanse sportwinkelketen Nike en het eveneens Amerikaanse chipconcern Micron Technology. Per maandag geldt ook de nieuwe indeling van de indexen in Amsterdam. Ook zal de recente beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om de coronasteun voor de economie sneller te gaan afbouwen vanwege de hoge inflatie nog na-ijlen op de markten.

Huizenprijzen

Een dag later gaat de aandacht onder andere uit naar cijfers over het Europese consumentenvertrouwen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt die cijfers die dag ook voor Nederland. Ook komt het statistiekbureau met cijfers over bedrijfsinvesteringen en de consumptie door huishoudens.

De aandacht van beleggers gaat ook uit naar nieuwe cijfers over de huizenprijzen in Nederland. Vanuit de Verenigde Staten, de grootste economie van de wereld, volgt een laatste berekening van de economische groei in het derde kwartaal van dit jaar. Dat is de derde raming. Verder worden ook Amerikaanse cijfers bekend over de woningverkopen. Daarnaast houden de markten de ontwikkeling van de olievoorraden scherp in de gaten. Daaruit kan mogelijk opgemaakt worden of en in hoeverre de omikronvariant van het coronavirus de vraag naar brandstof raakt.

Consumentenvertrouwen

Deze week volgen daarnaast cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Ook worden nog data bekend over de orders van duurzame goederen, spullen die doorgaans een langere levensduur hebben.

De laatste dag voor kerst meldt het CBS onder andere cijfers over de economische groei en de overheidsfinanciën in het derde kwartaal. Daarnaast volgen data over de financiën van huishoudens en ondernemingen. Verder is er nog de publicatie van de wereldhandelsmonitor.


De koers van het aandeel ASR noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 38,51 en op zijn laagst 37,70. Het aandeel had een slotkoers van 38,28.

De koers van het aandeel NIKE INC. noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 126,06 en op zijn laagst 122,97. Het aandeel had een slotkoers van 125,61.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederland, Europa-werelddeel, Micron-technology, Nike-inc, Economische-groei, Centraal-bureau-voor-de-statistiek, Openbare-financien, Verenigde-staten


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt