Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: nieuwe lockdown door omikronvariant

Update: nieuwe lockdown door omikronvariant
18 dec 2021 om 19:21

Het kabinet heeft zaterdagavond nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Er komt vanaf zondag een strenge lockdown tot zeker 14 januari 2022, in de hoop hiermee de opmars van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. 

Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen mogen open blijven, net als bibliotheken, tankstations en apotheken.

Naast niet-essentiële winkels gaan ook de horeca, musea, kappers, bioscopen en theaters weer dicht, net als scholen en andere onderwijsinstellingen. Eerder was al bekend dat basisscholen komende week al dicht zijn vanwege de verspreiding van de omikronvariant. Op 3 januari besluit het kabinet over het onderwijs vanaf 10 januari.

Alle binnensportlocaties gaan ook dicht, wat impact heeft op fitnessketen Basic-Fit. In november meldde het bedrijf tijdens een beleggersdag juist nog dat men een sterk herstel zag door het afbouwen van coronamaatregelen. Basic-Fit heeft ruim 180 clubs in Nederland en is daarmee de grootste sportschoolketen van het land.

Verder zullen vastgoedbedrijven als Unibail-Rodamco-Westfield en Wereldhave last hebben van de nieuwe lockdown want de bezoekersaantallen in winkelcentra gaan flink teruglopen nu veel winkels dicht moeten.

Bedrijven als Just Eat Takeaway en Adyen kunnen profiteren van de lockdown, omdat consumenten weer online maaltijden en spullen gaan bestellen en afrekenen. 

Update: bevestiging lockdown van kabinet met meer details.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Adyen
    * *
  • Basic-Fit
    * *
  • Just Eat Takeaway.com
    * *
  • Unibail-Rodamco-Westfield
    * *
  • Wereldhave
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.