Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
17 dec 2021 om 20:54

De olieprijs is vrijdag gedaald. Bij een settlement van 70,86 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent goedkoper. Op weekbasis daalde de WTI-olieprijs ruim een procent.

Door de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus neemt de kans op nieuwe beperkende maatregelen toe, volgens analist Edward Meir van ED&F Man Capital Markets.

“De verspreiding van de nieuwe variant is indrukwekkend en verdubbelt zo’n beetje elke twee dagen in sommige landen”, aldus Meir. 

In veel landen worden daarom weer maatregelen genomen, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Dit is nadelig voor de vraag naar olie.

Een lichtpuntje is volgens de analist dat luchtvaartmaatschappijen nog niet massaal annuleringen melden, omdat mensen er vertrouwen in hebben dat vaccins hen zullen beschermen en dat de symptomen van de omikronvariant mild zijn, aldus Meir.

Analist Matt Smith wees ook op de beweging van de dollar, die de olieprijs momenteel onder druk zet. Dat, samen met de zorgen over de omikronvariant, zal waarschijnlijk de toon zetten rond de feestdagen, aldus de marktkenner van Kpler.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.