Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Air France-KLM koopt zeker 100 toestellen van Airbus

Air France-KLM koopt zeker 100 toestellen van Airbus
16 dec 2021 om 17:41

AMSTERDAM (ANP) – Air France-KLM heeft een bestelling geplaatst voor honderd toestellen bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De bestelling kan nog met zestig worden uitgebreid. De toestellen moeten op termijn de huidige Boeing 737-vloot van KLM, maar ook van Transavia Nederland en Transavia Frankrijk vervangen. Met de overeenkomst is een miljardenbedrag gemoeid, maar exacte bedragen werden niet gemeld. Doorgaans weten maatschappijen bij vliegtuigbouwers kortingen te bedingen.

De eerste toestellen moeten in de tweede helft van 2023 worden geleverd. De vlootvernieuwing moet bijdragen aan de doelen voor duurzaamheid van Air France-KLM. De toestellen zijn tot wel 15 procent zuiniger in vergelijking met oudere toestellen, aldus de maatschappij. De bestelling behelst vliegtuigen van het type A320neo en A321neo. Verder is er de intentie om zeker vier nieuwe A350F vrachtvliegtuigen aan te schaffen.

Met de bestelling van de zogeheten single-aisle jets, vliegtuigen met alleen een gangpad in het midden die geschikt zijn voor middellange afstanden, wil KLM-moederbedrijf Air France-KLM de vloot een opfrisbeurt geven. Een van de voordelen van de A321, het grootste vliegtuig in de A320neo-reeks, is dat het plaats biedt aan meer dan 230 passagiers. Ook kan het toestel verder vliegen dan een vergelijkbare Boeing. De extra stoelen zouden KLM in staat stellen meer mensen van en naar Amsterdam te brengen, waarbij het toestel ook een oplossing kan zijn voor de krapte op Schiphol.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.