Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Airbus troeft Boeing af in strijd om contract met Qantas

Airbus troeft Boeing af in strijd om contract met Qantas
15 dec 2021 om 22:01

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) – De Europese vliegtuigproducent Airbus heeft de strijd om een contract met de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gewonnen van de Amerikaanse branchegenoot Boeing. Qantas gaat zijn huidige vloot Boeings voor binnenlandse vluchten vervangen voor Airbus-toestellen van de types A320neo en A220.

In totaal gaat het om 134 toestellen, waarvan voor 40 al een harde toezegging wordt gedaan en het bij 94 toestellen om een koopoptie gaat. De vliegtuigen zouden in meer dan tien jaar vanaf 2024 worden afgeleverd. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

Eerder meldde persbureau Bloomberg al op basis van ingewijden dat ook KLM voor Airbus lijkt te gaan kiezen. Dat terwijl de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en dochter Transavia nu nog grote klanten van Boeing zijn.

Boeing lag tot nu toe voor met aantallen orders door de terugkeer van de 737 MAX die bijna twee jaar aan de grond moest blijven na een aantal crashes. Een van de voordelen van de A321, het grootste vliegtuig in de A320neo-reeks, is dat het plaats biedt aan meer dan 230 passagiers. Dat zijn er meer dan in een Boeing 737 MAX. Ook kan het toestel verder vliegen dan een vergelijkbare Boeing.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Boeing

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.