NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 13 december 2021 15:05

Apple bijna 3 biljoen dollar waard op lager Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: APPLE INC., INTEL CORPORATION, PFIZER,

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Apple ging maandag verder vooruit op de beurzen in New York. Het technologieconcern ligt daarmee op koers om als eerste bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. De koers van het aandeel moet daarvoor 182,86 dollar aantikken. De iPhone-maker won kort na opening 0,4 procent tot 180,19 dollar. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard.

De aandacht van beleggers ging verder vooral uit naar de laatste tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank voor dit jaar, die dinsdag begint. Door de hoge inflatie is de druk op de Federal Reserve toegenomen om het steunprogramma sneller af te bouwen en de rente te verhogen. Afgelopen vrijdag bleek dat de inflatie in de grootste economie ter wereld in november is uitgekomen op het hoogste niveau in bijna veertig jaar.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 35.853 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4700 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 15.614 punten. De Dow boekte vorige week met een plus van 4 procent de grootste weekwinst sinds maart. De S&P 500 en de Nasdaq kenden met koerswinsten van 3,8 en 3,6 procent de beste week sinds begin februari.

Intel

Het aandeel Intel was vrijwel onveranderd. De chipproducent gaat 7 miljard dollar investeren in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Maleisië. De maker van elektrische auto's Lucid won 5,3 procent na bekendmaking dat het bedrijf vanaf 17 december wordt opgenomen in de Nasdaq 100-index.

De vaccinmakers Moderna en Pfizer stegen tot 3,3 procent. Medisch adviseur Anthony Fauci van het Witte Huis heeft de Amerikanen geadviseerd om een boosterprik te halen tegen het coronavirus. De definitie van een volledig gevaccineerd persoon blijft volgens Fauci echter voorlopig ongewijzigd.

Peloton toonde wat herstel na de recente koersdruk en won 3,3 procent. De verkoper van fitnessapparatuur voor thuisgebruik kampte met een imagoprobleem nadat in de eerste aflevering van de reboot van de populaire serie Sex and the City een personage overlijdt na een ritje op de hometrainer van het merk. In een reclamespot die afgelopen weekend in de VS werd uitgezonden liet Peloton echter zien dat de persoon die het personage speelt nog in leven is.


De koers van het aandeel APPLE INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel INTEL CORPORATION noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel PFIZER noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Apple-inc, Centrale-bank, Verenigde-staten, Nasdaq, Maleisie, New-york-stad, Inflatie, Federal-reserve

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken