Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Londense bankiers weer massaal thuis aan het werk

Londense bankiers weer massaal thuis aan het werk
10 dec 2021 om 11:36

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Duizenden Londense bankiers van grote banken als HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered en JPMorgan Chase gaan weer thuiswerken. Ze volgen het dringende advies van de Britse regering thuis te werken om zo de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus tegen te gaan.

De banken hebben het personeel in de Londense City en Canary Wharf deze week gezegd alleen naar kantoor te komen als het echt niet anders kan. HSBC vraagt daarbij werknemers die naar kantoor moeten komen om dagelijks een coronatest af te nemen. Bij Deutsche Bank blijven de kantoren open voor handelaren die niet vanuit huis kunnen werken en voor werknemers die vanwege persoonlijke omstandigheden op kantoor willen zijn.

Het thuiswerkadvies van de overheid gaat in vanaf maandag. Vanwege de zorgen over het coronavirus waren er al minder werknemers op kantoor bij de grote banken in de Britse hoofdstad. Winkeliers en horeca in de financiële districten van de Britse hoofdstad worden fors geraakt omdat zij hun klandizie voor een groot deel zien verdwijnen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.