Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Britse economie nog kleiner dan voor uitbraak van coronacrisis

Britse economie nog kleiner dan voor uitbraak van coronacrisis
10 dec 2021 om 08:19

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) – De omvang van de Britse economie is nog altijd 0,5 procent kleiner dan in februari vorig jaar, voor de uitbraak van de coronacrisis. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. In oktober groeide de economie van het Verenigd Koninkrijk met 0,1 procent in vergelijking met september, wat zwakker is dan economen hadden verwacht.

Vorig jaar kromp de Britse economie met bijna 10 procent door de crisis, maar heeft dit jaar sterk herstel laten zien. De afgelopen tijd zwakt de groei wel steeds meer af, vanwege de problemen in de wereldwijde leveringsketens en personeelstekorten. Daar lijkt nu de tegenwind van de Omikron-variant van het virus nog bovenop te komen. Zo maakte de regering deze week nieuwe maatregelen bekend, zoals een dringend advies voor thuiswerk.

De tegenvallende groei en de opkomst van Omikron kunnen de Britse centrale bank mogelijk doen afzien van een renteverhoging volgende week. De Bank of England (BoE) had eerder aangegeven de rente te kunnen gaan verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.