Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mobiele bank bunq gaat hypotheken aanbieden

Mobiele bank bunq gaat hypotheken aanbieden
9 dec 2021 om 09:21

DEN HAAG (ANP) – Mobiele bank bunq gaat hypotheken aanbieden. Daarvoor gaat de bank samenwerken met de Nederlandse particuliere hypotheekverstrekker Tulp. Klanten kunnen naar verwachting vanaf begin 2022 hypotheken afsluiten. De hypotheken zullen eerst in Nederland beschikbaar zijn.

De bank verwacht dat ongeveer twee derde van de hypotheken er een zal zijn met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De kostengrens van NHG is komend jaar 355.000 euro. Afgelopen jaar was dat 325.000 euro. NHG verhoogt de kostengrens een keer per jaar op basis van de gemiddelde woningprijs in juni, juli en augustus. De gemiddelde nieuwbouwwoning kost nu zo’n 455.000 euro, voor een bestaand huis moeten mensen zo’n 419.000 euro neerleggen.

Met de NHG-garantie kunnen huizenkopers zich verzekeren van aflossing van hun hypotheek in geval van overlijden van de partner of een relatiebreuk. Klanten betalen een eenmalig bedrag voor zo’n garantie. In ruil bieden hypotheekverstrekkers een lagere rente aan. Ook bij verkoop met verlies zorgt NHG ervoor dat de hypotheek kan worden afgelost.

Bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam. Tulp werd in 2015 opgericht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.