Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon
8 dec 2021 om 08:06

DEN HAAG (ANP) – Vakbonden FNV, CNV en VMHP hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW tegen Noryon. Kantoorpersoneel van het chemiebedrijf zou verplicht drie dagen per week naar kantoor moeten komen. Dit druist in tegen het huidige overheidsadvies over thuiswerk om de coronacrisis te bezweren.

Nouryon, de voormalig chemietak van verfconcern AkzoNobel, zou het personeel eind november in een memo hebben ingelicht over de kantoorplicht. Volgens de klagers gaat het om 475 mensen die hun werkzaamheden ook vanuit huis prima zouden kunnen doen. FNV-bestuurder Monique Daamen wijst onder andere op de gezondheidsrisico’s die werknemers lopen als ze naar kantoor moeten.

Ze erkent ook dat de klacht tegen Nouryon als voorbeeld kan dienen voor andere werknemers die van hun werkgever verplicht naar kantoor moeten komen, terwijl ze ook het werk vanuit huis kunnen doen. “Als werkgevers de regels en adviezen aan hun laars lappen, komen we nooit uit de crisis”, aldus Daamen.

De Inspectie SZW heeft de klacht in behandeling. Het is bij de bonden niet bekend hoelang dit proces duurt. Nouryon, dat in Nederland negen vestigingen telt, was niet direct beschikbaar voor een reactie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.