Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SER-voorzitter Hamer: kabinet moet ook zelfstandigen weer steunen

SER-voorzitter Hamer: kabinet moet ook zelfstandigen weer steunen
8 dec 2021 om 11:35

DEN HAAG (ANP) – De steunregelingen voor zelfstandigen moeten terugkomen nu bedrijven met personeel ook loonsubsidie en een tegemoetkoming van de vaste lasten kunnen aanvragen. Dat vindt voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal Economische Raad. “Zorg nou dat je iedereen gelijk behandelt”, zegt ze tegen radiozender BNR.

Hamer geeft aan dat er wel een dilemma ligt voor het kabinet. Er is een groot tekort aan arbeidskrachten in veel sectoren. Als het kabinet zelfstandigen steunt in sectoren die lijden onder de coronamaatregelen, betekent ook dat zij minder snel de overstap zullen maken naar bedrijfstakken die juist staan te springen om extra handen.

Aan de andere kant, heeft “iedereen het ook moeilijk”, zegt Hamer “Ik geloof dat het ook een debat wordt in de Kamer, dat je niet opeens een groep moet gaan uitsluiten van steun.” De Tweede Kamer debatteert woensdag over het economisch steunpakket nu de coronaregels toch weer zijn aangescherpt. Een deel van de oppositie pleit voor de terugkeer van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), een belangrijke steunregeling die eerder in de crisis wel beschikbaar was voor zelfstandigen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.