AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 7 december 2021 08:45

Verzekeraar ASR wint op hoger Damrak

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een aanzienlijke winst geopend. Zorgen over de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus nemen af, wat ook op beurzen elders voor groene koersenborden zorgt. Verzekeraar ASR won in de AEX aan waarde na de belofte om aandeelhouders extra te belonen.

Beleggers trekken zich op aan signalen dat ziekenhuizen in onder meer Zuid-Afrika nog niet bezwijken onder de toestroom van nieuwe coronapatiënten die besmet zijn met de Omikron-variant. Luchtvaartbedrijven wonnen net zoals in Azië terrein. In Amsterdam steeg Air France-KLM ruim 1 procent en Lufthansa won in Frankfurt 0,9 procent. Hotelconcern Accor won in Parijs 1,3 procent.

Ook de olieprijzen gingen omhoog door het optimisme. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 70,67 dollar en Brentolie won 1,5 procent tot 74,21 dollar per vat. Shell won 1,4 procent in de AEX.

ASR

Een ander fonds uit de hoofdgraadmeter, ASR, trok de aandacht met zijn strategie-update. De verzekeraar beloofde onder andere het dividend jaarlijks licht te laten groeien. Ook zal de verzekeraar de komende drie jaar voor minstens 100 miljoen euro per jaar eigen aandelen inkopen, wat de waarde van de overgebleven stukken moet verhogen. Beleggers waardeerden het nieuws en zetten ASR 2,4 procent hoger.

De AEX stond na circa een kwartier handelen 1,9 procent hoger op 792,97 punten. Prosus was de sterkste stijger, waarmee de techinvesteerder beweging van het Chinese internetconcern Tencent volgde. Prosus heeft een groot belang in dat bedrijf. De MidKap won 1,4 procent tot 1.039,41 punten.

Stellantis

De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 1,4 procent. Londen steeg 0,9 procent.

IMCD won 2,6 procent na overnamenieuws. De chemicaliëndistributeur koopt het Chinese Syntec, dat bedrijven vertegenwoordigt die grondstoffen voor zorgproducten leveren. Kunstmestproducent OCI won bij de middelgrote beursfondsen 2,8 procent na een adviesverhoging door analisten van JPMorgan.

Stellantis won in Milaan 1,8 procent. Het moederbedrijf van automerken Fiat, Chrysler, Opel, Peugeot en Citroën wil door samenwerkingen met branchegenoten en technologiebedrijven nieuwe softwareproducten en abonnementen verkopen. Dat moet tegen het einde van dit decennium 20 miljard extra omzet opleveren.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 742,03 en op zijn laagst 727,93. Het aandeel had een slotkoers van 731,81.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Prosus, Air-france-klm, Tencent, Chrysler, Citroen, Opel, Verenigde-staten, Royal-dutch-shell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 28, 2023

SBM OFFSHORE in de rebound – 28mrt23

maart 28, 2023

Pharming: Koers verder omhoog of niet?

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:08

  Aandeel TUI: kapitaalverhoging van € 1,75 miljard

 • 14:55

  Aandeel Baidu: nieuwe groeikansen

 • 08:39

  Japan en VS kondigen handelsovereenkomst voor EV-batterijen aan

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 11:11

  AEX vormt lagere top, maar bodemvorming bij aandeel Coinbase

 • 08:06

  First Citizens koopt groot deel van Silicon Valley Bank

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

Masterclasses

 • 18 april

  De feiten en fabels van duurzaam beleggen

Columns

Nieuw
28 mrt 16:28 Redactie

Aandelenmarkten in gevaar!

27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis