Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bitcoin wint wat terrein na koersval van afgelopen weekend

Bitcoin wint wat terrein na koersval van afgelopen weekend
7 dec 2021 om 15:09

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) – De bitcoin won dinsdag weer aan waarde na de enorme koersval van afgelopen weekend. Beleggers hadden minder zorgen over de economische impact van de Omikron-variant van het coronavirus. Daardoor durfden ze weer te investeren in risicovolle investeringen zoals cryptomunten.

Rond 15.30 uur was de belangrijkste digitale munt de afgelopen 24 uur zo’n 6 procent gestegen. Daarmee was een bitcoin weer meer dan 51.000 dollar waard (ruim 45.000 euro). ’s Werelds bekendste cryptomunt kelderde zaterdag nog met 17 procent naar zo’n 47.200 dollar.

De bitcoin tikte in november nog een recordniveau aan van zo’n 69.000 dollar, maar na de ontdekking van Omikron ging de waarde hard omlaag. Vanwege de onzekerheid over de nieuwe virusvariant verkochten beleggers meer risicovolle investeringen zoals digitale munten en werden zogenoemde veilige havens opgezocht, zoals obligaties, bepaalde munteenheden als de Japanse yen en de dollar en ook goud. Dat zijn beleggingscategorieën die redelijk waardevast zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.