AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 6 december 2021 15:00

Overwegend hogere opening beurzen New York

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York toonden maandag overwegend wat herstel na de koersdalingen van vorige week. Die werden veroorzaakt door de onzekerheid rond de Omikron-variant van het coronavirus en de impact daarvan op de wereldeconomie. Beleggers op Wall Street schoven de zorgen over Omikron nu weer even aan de kant.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,9 procent in de plus op 34.885 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 4545 punten, maar de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 14.945 punten.

Zo wonnen de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, United Airlines en Delta Air Lines tot 3,3 procent. Cruisebedrijven Carnival, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line stegen tot 2,2 procent en de internationale hotelketens Marriott International, Hyatt en Hilton Worldwide gingen tot 3 procent in waarde vooruit.

Bitcoim

De koers van de bitcoin is afgelopen weekend fors gedaald, te midden van de grote onrust op de financiële markten door de opmars van Omikron. De bitcoin, 's werelds bekendste cryptomunt, kelderde zaterdag met 17 procent tot circa 47.200 dollar. Maandagmiddag was de digitale munt zo'n 48.500 dollar waard.

Bedrijven die actief zijn met digitale munten gingen daarop fors onderuit, met minnen voor Marathon Digital, Riot Blockchain en MicroStrategy tot 12 procent. Het handelsplatform voor cryptomunten Coinbase Global werd bijna 8 procent lager gezet.

Olieconcerns

De grote oliemaatschappijen ExxonMobil, ConocoPhillips en Chevron kregen er tot 1,1 procent bij. De olieprijzen zijn verder gestegen nadat olieproducent Saudi-Arabië de prijzen voor ruwe olie voor januari verhoogde. De prijsverhoging toont aan dat het land vertrouwen heeft in de vooruitzichten voor de vraag naar olie ondanks de opmars van Omikron. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent naar 67,83 dollar en Brentolie werd 2,4 procent duurder op 71,50 dollar per vat.

Warenhuisketen Kohl's klom 4,7 procent. De activistische belegger Engine Capital vindt dat Kohl's zichzelf in de verkoop moet zetten of zijn tak voor e-commerce gaat afsplitsen om zo de beurskoers aan te jagen.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 742,03 en op zijn laagst 727,93. Het aandeel had een slotkoers van 731,81.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Electronic-commerce, Carnival, Norwegian-air-shuttle, Caribbean, Norwegian-cruise-line, Verenigde-staten, Nasdaq, Coinbase


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 28, 2023

SBM OFFSHORE in de rebound – 28mrt23

maart 28, 2023

Pharming: Koers verder omhoog of niet?

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:08

  Aandeel TUI: kapitaalverhoging van € 1,75 miljard

 • 14:55

  Aandeel Baidu: nieuwe groeikansen

 • 08:39

  Japan en VS kondigen handelsovereenkomst voor EV-batterijen aan

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 11:11

  AEX vormt lagere top, maar bodemvorming bij aandeel Coinbase

 • 08:06

  First Citizens koopt groot deel van Silicon Valley Bank

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

Masterclasses

 • 18 april

  De feiten en fabels van duurzaam beleggen

Columns

Nieuw
28 mrt 16:28 Redactie

Aandelenmarkten in gevaar!

27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis