NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP zaterdag, 4 december 2021 12:07

Winkeliers: druk in winkelstraat, maatregelen goed nageleefd

AMSTERDAM (ANP) - Het is druk in de winkelstraten met mensen die nog cadeautjes willen kopen voor Sinterklaas. De drukte is wel goed te handhaven en mensen houden zich aan de coronamaatregelen zoals afstand houden en mondkapjes dragen, aldus verschillende winkelketens.

Volgens topman Eddy Assies van Intertoys loopt de verkoop in de speelgoedwinkels goed. "Mensen komen nog op het laatste moment cadeautjes kopen of halen spullen af die online zijn besteld." De coronamaatregelen worden volgens hem goed nageleefd. Ook op zondag zijn nog veel Intertoys-winkels open, maar volgens Assies ligt het zwaartepunt vooral op de zaterdag. Met name speelgoed van Pokémon en Lego, hobby-producten en gezelschapsspellen zijn populair, aldus de topman.

Ook bij elektronicaketen MediaMarkt gaan de zaken goed, laat een woordvoerster weten. Zij zegt dat het "gemiddeld druk" is in de vestigingen. Het bedrijf had de openingstijden al verruimd door vroeger te openen om zo drukte te spreiden uit veiligheid voor klanten en personeel. Bij MediaMarkt worden de coronamaatregelen door klanten eveneens goed nageleefd. "Alles gaat dus goed", zegt ze.

Soepel verloop

Een woordvoerster van HEMA geeft aan dat het "gezellig druk is in de winkelstraat, maar niet te druk". "Alles wordt in goede banen geleid", zegt ze.

Winkeliersvereniging INretail spreekt van een "soepel verloop" in de winkelstraat in aanloop naar pakjesavond en stelt dat winkeliers de coronamaatregelen goed handhaven en dat bezoekers zich hier aan houden. "En dat het niet regent helpt ook mee. Mensen maken er een leuk dagje uit van", zegt een woordvoerder.

INretail had eerder al een oproep uitgestuurd aan winkels om promoties rond de feestdagen zo veel mogelijk te spreiden over meerdere dagen. Daarnaast is consumenten herhaaldelijk aangeraden om vooral op rustige momenten te shoppen.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Mediamarkt, Hema, Speelgoed, Intertoys

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Een nieuwe grondstoffensupercyclus?

 • 11:13

  Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?

 • 10:16

  De elfde editie van het LYNX Beleggersdebat trekt bijna 20.000 kijkers

 • 08:02

  U-turn op Wall Street en Netflix duikt 20% omlaag na cijfers

 • 16:51

  TA van Edward Loef – Zilver, goud en Newmont Mining

 • 08:08

  Renteverlaging China trekt aandelen uit het slop, Hang Seng index +3,3%

 • 18:11

  TA van Edward Loef – LYNX Beleggersdebat technisch bekeken

 • 14:46

  ASML boekt recordjaar dankzij chiptekort

 • 10:14

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico