NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 3 december 2021 15:01

Futures Wall Street draaien naar groen

In dit artikel vind u onder andere informatie over: ABN AMRO, ADYEN, EBAY, NVIDIA CORP., TESLA INC.,

Wall Street maakt zich op voor een hogere opening op vrijdag, na publicatie van een nieuw banenrapport.

Circa een half uur voor opening wezen de futures op een stijging van 0,1 procent voor de S&P en 0,3 procent voor de Nasdaq.

Er kwamen in november 210.000 banen bij, wat veel minder was dan de 573.000 banen waarop de markt had gerekend. Wel vonden er opwaartse bijstellingen plaats voor de voorgaande maanden en daalde de werkloosheid van 4,6 naar 4,2 procent. Economen hadden slechts een daling tot 4,5 procent verwacht.

De verdiensten per uur stegen afgelopen maand met 0,08 dollar naar 31,03 dollar. Op jaarbasis was dit een stijging van 4,8 procent.

Met dit tegenvallende rapport is volgens analist Naeem Aslam van AvaTrade "agressieve tapering" door de Federal Reserve van tafel. En dit wordt door de markt goed opgepakt.

Naast het banenrapport kan de markt reageren op twee inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse dienstensector. Ook staan de fabrieksorders in oktober op de rol.

Verder zal de markt berichtgeving over de omikron-variant van het coronavirus nauwlettend in de gaten houden. Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO benadrukte vrijdag tegenover ABM Financial News de "relatieve nervositeit rondom de omikron-variant. Als het nieuws daarover in positieve of negatieve zin een wending krijgt, verwachten wij koersmutaties", aldus Boele.

De euro/dollar handelde op 1,1306. De tienjaarsrente steeg naar 1,455 procent en olie werd 3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

De U.S. Federal Trade Commission heeft donderdag een rechtszaak aangespannen om de door de Amerikaanse chipleverancier Nvidia voorgenomen overname van chipontwerpspecialist Arm voor 40 miljard dollar te blokkeren. De FTC betoogt dat de deal concurrentieverstorend is voor de chipindustrie. Nvidia opent naar verwachting iets hoger.

CEO Elon Musk van Tesla heeft nog eens voor 1 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht, zo blijkt uit documenten die donderdag werden ingediend bij de Securities and Exchanges Commission. Er van uitgaande dat Musk 10 procent van zijn belang wil verkopen, zoals aangegeven op Twitter, heeft hij na de verkoop van gisteren nog circa 6,9 miljoen aandelen te gaan. Tesla opent vrijdag een half procent hoger.

Didi is gestart met de voorbereidingen om de beursnotering op Wall Street op te zeggen om een notering elders aan te vragen, vermoedelijk in Hongkong. Het aandeel opent vermoedelijk bijna 10 procent lager.

Het Amsterdamse betaalbedrijf Adyen heeft 403.724 aandelen uitgegeven, nadat eBay warrants heeft uitgeoefend als onderdeel van een langlopend contract. De aandelen werden uitgegeven voor 240 euro per stuk en vertegenwoordigen circa 1,25 procent van het aandelenbelang in Adyen. Daarmee is de prijs gelijk aan de pre-IPO-prijs van Adyen. Het aandeel Adyen noteert vrijdag op 2.366 euro. 

Slotstanden

De S&P 500 won donderdag 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.


De koers van het aandeel ABN AMRO noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ADYEN noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel EBAY noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NVIDIA CORP. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel TESLA INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2022

EURUSD StappenPlan Vervolg

mei 27, 2022

Bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

mei 27, 2022

Nico, Jordy & Albert over KLM, Prosus & Twitter | De Aandeelhouder Podcast Afl. 72

mei 26, 2022

Koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:52

  Wall Street in de lift dankzij sterke cijfers retailers

 • 15:08

  TA van Edward Loef – Beleggen in Japan?

 • 07:14

  Nvidia remt aanwervingen en bounce in Amerikaanse aandelen

 • 20:49

  TA van Edward Loef – ASML, ASMI en BESI langs de lijn

 • 15:00

  AEX opties: een uniek aanbod op de Amsterdamse beurs

 • 09:53

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

 • 08:18

  Vannacht sterke rally Amerikaanse futures en tijd bijna op voor Chinese aandelen

 • 16:59

  TA van Edward Loef – Bullish uitbraakkandidaten

 • 14:23

  LYNX Beursflash: Aandeel Alphabet – blijft Google groeien?

Masterclasses

Columns

Nieuw
26 mei 13:10 Jordy Beuving

Kwartaalcijfers Alibaba, Baidu & Lenovo

26 mei 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Europese banken

25 mei 10:46 Redactie

Terugkijken | Chatsessie met Nico Inberg