Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Langer marktonderzoek schrikt Landal en Roompot niet af

Langer marktonderzoek schrikt Landal en Roompot niet af
2 dec 2021 om 13:05

DEN HAAG (ANP) – De twee grootste uitbaters van vakantieparken in Nederland, Landal Green Parks en Roompot, zien nog altijd toekomst in hun samensmelting. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte eerder deze week bekend nog niet akkoord te zijn met de voorgenomen overname van Landal door Roompot, omdat de toezichthouder de gevolgen voor de markt verder wil onderzoeken. Ondanks het extra onderzoek heeft Roompot wel een vergunning aangevraagd voor de overname.

Met die vergunningaanvraag laten de twee bedrijven weten de overname voort te willen zetten. De ACM wil de deal verder onderzoeken om te kijken of Roompot en Landal zo’n sterke marktpositie in Nederland krijgen dat ze daardoor de prijzen kunnen verhogen. Ook zijn de twee bedrijven groot in dienstverlening aan parken die niet in hun bezit zijn. Daarvoor verzorgen ze bijvoorbeeld de boekingen of de marketing, maar ook het beheer. Ook voor deze diensten wil de toezichthouder kijken of de combinatie van Roompot en Landal de prijzen kan verhogen.

De overname van Landal door Roompot werd in juni aangekondigd. Landal GreenParks heeft ruim honderd vakantieparken in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Het aanbod bij Roompot bestaat uit meer dan tweehonderd parken en vakantielocaties in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. Bij de twee bedrijven samen werken ruim 5000 mensen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.