NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP woensdag, 1 december 2021 20:00

Europese luchthavens veroordelen inreisverboden wegens Omikron

BRUSSEL (ANP) - Europese luchthavens hebben fel uitgehaald naar landen die wegens de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus inreisverboden hebben afgekondigd. Onder meer Nederland ontzegt veel reizigers de toegang uit landen in zuidelijk Afrika, waar de nieuwe variant werd ontdekt. Dit soort ingrepen helpt niet tegen de verspreiding van de nieuwe variant en brengt tegelijkertijd veel mensen in problemen, stelt de belangenorganisatie voor vliegvelden ACI Europe. De brancheorganisatie wijst daarbij op de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

"Door onze ervaringen van de afgelopen twintig maanden weten we zeker dat generieke reisbeperkingen niet effectief zijn tegen de verspreiding van nieuwe varianten", zegt Olivier Jankovec, topman van ACI Europe. "Terwijl ze geen invloed hebben op de epidemiologische situatie, hebben ze wel dramatische gevolgen voor de inkomens van mensen."

Jankovec roept overheden wereldwijd op de adviezen van de WHO op te volgen. De VN-organisatie heeft zich ook al meermaals uitgesproken tegen reisbeperkingen voor mensen die uit bepaalde landen komen, omdat ze niet zouden werken. In plaats daarvan zouden landen op basis van risico-inschattingen en bestaande wetenschappelijke kennis het inreisbeleid moeten bepalen.

Volgens Jankovec zou het beter zijn om passagiers gericht te testen op het coronavirus voordat ze in het vliegtuig stappen. Ook pleit hij ervoor dat de EU meer coronavaccins beschikbaar stelt aan armere landen. "Het is moeilijk om de opkomst en verspreiding van de Omikron-variant niet in verband te brengen met de ongelijke verdeling van vaccins", zegt hij.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Airports-council-international-europe, Epidemiologie, Nederland, Europa-werelddeel, Wereldgezondheidsorganisatie, Zuidelijk-afrika, Verenigde-naties, Afrika

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Een nieuwe grondstoffensupercyclus?

 • 11:13

  Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?

 • 10:16

  De elfde editie van het LYNX Beleggersdebat trekt bijna 20.000 kijkers

 • 08:02

  U-turn op Wall Street en Netflix duikt 20% omlaag na cijfers

 • 16:51

  TA van Edward Loef – Zilver, goud en Newmont Mining

 • 08:08

  Renteverlaging China trekt aandelen uit het slop, Hang Seng index +3,3%

 • 18:11

  TA van Edward Loef – LYNX Beleggersdebat technisch bekeken

 • 14:46

  ASML boekt recordjaar dankzij chiptekort

 • 10:14

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico