Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kwart Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten

Kwart Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten
29 nov 2021 om 08:02

UTRECHT (ANP) – Ruim een kwart van de Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten zoals bitcoins. Dat melden het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en Rabobank op basis van onderzoek onder ruim 1500 mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Bijna een derde van de respondenten belegt in traditionele vormen zoals aandelen en fondsen.

De beleggers zijn volgens het onderzoek vaker man dan vrouw en hebben daarnaast meestal ook spaargeld. Bijna een tiende van de jongvolwassenen belegt zonder spaargeld achter de hand te hebben. Ruim driekwart vindt dat je alleen geld moet investeren dat je kunt missen.

De jongvolwassenen met meer financieel vermogen investeren vaker in traditionele vormen van beleggen. Dat type belegger heeft vaker een hoog inkomen en is vaker hoogopgeleid dan laagopgeleid. Respondenten die alleen in cryptomunten beleggen zijn minder vaak hoogopgeleid en hebben vaker minder vermogen.

Een overgrote meerderheid van 85 procent van de respondenten belegt om vermogen op te bouwen of rendement te behalen. Ruim de helft zegt investeren leuk te vinden. Nog geen tiende belegt omdat ze beleggingen van hun ouders hebben gehad.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.