Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Jack Dorsey per direct weg als topman van Twitter

Jack Dorsey per direct weg als topman van Twitter
29 nov 2021 om 16:40

SAN FRANCISCO (ANP) – Twitter-topman Jack Dorsey vertrekt per direct als topman van Twitter. Dat heeft de berichtendienst bekendgemaakt nadat nieuwszender CNBC dat nieuws als eerste bracht. Technologiedirecteur Parag Agrawal volgt oprichter Dorsey op. Die laatste blijft nog wel lid van het bestuur totdat zijn termijn afloopt tijdens de aandeelhoudersvergadering van volgend voorjaar.

Dorsey laat weten dat hij denkt dat Twitter er klaar voor is om niet meer door een van de oprichters te worden geleid. De vertrekkend topman heeft zelf de hand gehad in het aanwijzen van Agrawal als zijn opvolger. Die heeft volgens een tweet van Dorsey “een diepe kennis van het bedrijf” en “begrijpt wat Twitter nodig heeft”. “Parag zat achter elke belangrijke beslissing die heeft geholpen om dit bedrijf succesvol te maken.”

De 45-jarige Dorsey is een van de oprichters van Twitter en was van 2006 tot en met 2008 al eens topman. In 2015 werd hij opnieuw topman. In de tussentijd richtte Dorsey betalingsbedrijf Square op waarvan hij ook topman was. Daarmee was Dorsey in de zeldzame positie de leiding te hebben over twee beursgenoteerde bedrijven.

Agarwal werkt al meer dan tien jaar bij Twitter en begon als een softwareontwikkelaar en werkte zich op binnen het bedrijf. Sinds 2017 was hij technologiedirecteur.

Beleggers op Wall Street reageerden positief op het bericht dat Dorsey zou vertrekken. Het aandeel schoot tot wel 10 procent omhoog en stond even na 17.00 uur Nederlandse tijd nog altijd 4,6 procent in de plus.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fugro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.