Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: Intertrust in trek

Uitgelicht: Intertrust in trek
26 nov 2021 om 18:45

Intertrust heeft afgelopen week de interesse getrokken van meerdere potentiële kopers. Het aandeel sloot vrijdag op 20,65 euro, hetgeen op weekbasis een winst betekende van bijna 23 procent.

Eerder deze maand kondigde CVC Capital Partners aan exclusieve overnamegesprekken te voeren met Intertrust. CVC is bereid om 18,00 euro per aandeel Intertrust te betalen, hetgeen analist Michael Roeg van Degroof Petercam als redelijk beschouwde.

Afgelopen week bleken er echter meer kapers op de kust. Intertrust zei inmiddels de interesse hebben gewekt van meer partijen dan alleen CVC. Deze nieuwe partijen zijn bereid tot 22 euro per aandeel te betalen, aldus Intertrust.

Het bedrijf bestudeert nu samen met het bestuur en de raad van commissarissen alle biedingen en blijft intussen gesprekken voeren met alle geïnteresseerde partijen.

Drie partijen mogelijk in de running

“De interesse voor Intertrust is groter dan we hadden gedacht”, erkende Roeg. Er zijn nu ten minste drie bieders. Alleen van CVC is de naam bekend, al wordt in de media gespeculeerd dat Apex Group en CSC Global de andere geïnteresseerde partijen zijn. Apex, dat wordt gesteund door private equitybedrijf Genstar Capital, heeft de afgelopen periode al een aantal overnames in de sector gedaan. Het Amerikaanse CSC levert compliance en juridische diensten in onder meer Amerika en Europa.

De vraag is volgens Roeg nu of iemand bereid is meer dan die 22 euro per aandeel te bieden. “Wellicht CVC, aangezien die profiteren van synergieën als ze Intertrust combineren met TMF Group.”

JPMorgan Cazenove denkt dat een bindend bod nu waarschijnlijker is geworden, nu meer partijen zich hebben gemeld.

“Uiteraard is het nu afwachten wie er uiteindelijk aan de haal zal gaan met Intertrust. Gezien de belangstelling van meerdere partijen gaan wij er wel vanuit dat de beursnotering zijn langste tijd heeft gehad”, zo stelde ook analist Martin Crum van IEX, die aandeelhouders adviseert hun stukken te verkopen tegen de huidige prijs.

Glansloos beursverleden

Een echt succes is Intertrust nooit geweest voor beleggers. Het aandeel ging in oktober 2015 voor 15,50 euro per aandeel naar de Amsterdamse beurs. Na een voortvarend beursdebuut en een hoogste koers van 21,88 euro in 2016 leidde het fonds een kwakkelend bestaan op Beursplein 5.

Een verandering van het maatschappelijk en politieke sentiment ten aanzien van de trustsector speelde Intertrust parten. In augustus meldde het Financieele Dagblad nog dat demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra zelfs onderzoek zou doen naar een volledig verbod op trustkantoren in Nederland. Analisten zagen dit trouwens niet als een echt serieuze optie.

Door de hoge operationele kasstroom van 140 tot 160 miljoen per jaar werd Intertrust een interessante overnamekandidaat voor private equity, die profiteert van het lage renteklimaat en daardoor lage financieringslasten. Daarnaast gedijt het trustkantoor, waar discretie hoog in het vaandel staat, waarschijnlijk beter buiten de schijnwerpers van de Amsterdamse beurs.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.